Augusta Car, Concessionari Oficial Hyundai a Tarragona, Cambrils, Reus i Valls

Les Nostres notícies

Els plans per al cap de setmana: del 21 al 23 de setembre

Els plans per al cap de setmana: del 21 al 23 de setembre

Una setmana més Augusta Car Hyundai us porta l'agenda amb els millors plans per aquest cap de setmana que arriba carregat d'actes per a tots els gustos. Els actes més rellevants i espectaculars de la Festa Major de Santa Tecla, el derbi entre el CF Reus-Nàstic o el Concert de Sau a Reus per la Festa Major de Misericòrdia, són algunes de les propostes d'aquest cap de setmana.

 

Tot el cap de setmana
—Tarragona acull el punt àlgid de la Festa Major de Santa Tecla amb la Baixada de l'Àliga, la Diada castellera i la Professó del Braç de Santa Tecla, entre centenars d'actes més de la Festa Major més participativa del Camp de Tarragona.

— Reus viurà l'arrencada definitiva de les festes de la Misericòrdia, amb molts actes tradicionals, com la representació del Ball de Sant Miquel o la cercavila del Seguici Petit, però també amb temps per la música, com n'és un bon exemple el concert del 30è aniversari de Sau.

— 'El Parc', el Club Infantil del Parc Central de Tarragona acull aquest cap de setmana un taller especial de Santa Tecla, que explicarà les històries que hi ha darrere dels elements del Seguici de la ciutat i informarà els pares dels actes més rellevants de la seva Festa Major.

— Noves propostes cinematogràfiques arriben aquest cap de setmana amb el retorn de Johnny English com a cap de cartell; Rowan Atkinson no ens deixarà de recordar a l'entranyable Mr. Been en aquesta pel·lícula d'acció i humor per igual.

— La Biblioteca Xavier Amorós de Reus acull l'exposició «Vull ser...», de Jordi Saurí Torras, una exposició fotogràfica amb textos que donarà a conèixer i farà reflexionar sobre el Trastorn de l'Espectre Autista.

— Segueixen obertes les inscripcions per apuntar-se a l'Eternal Running de Santa Coloma de Queralt; els interessats en participar en aquesta espectacular carrera que combina esport s'han d'afanyar a comprar les participacions!

 

Divendres, 21 de setembre
— Conferència del projecte «Vull ser...», de Jordi Saurí Torras, que a les sis de la tarda a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus donarà a conèixer i debatrà sobre el Trastorn de l'Espectre Autista.

— La plaça del Castell de Reus, acollirà un any més la imperdible representació del Ball de Sant Miquel i diables, que dos quarts de nou del vespre, remourà l'actualitat política i social a través de sàtira, humor i tradició.

— Sau tornarà aquest divendres a Reus, la plaça de la Llibertat acollirà el concert de la gira del 30è aniversari d'un dels grans del Rock Català, que precedit per Joan Masdéu, seran, a partir de les nou de la nit, els caps de cartell del panorama musical de la Festa major de la Misericòrdia.

— A dos quarts de vuit del vespre, la plaça de la Font de Tarragona acull la tradicional Arrencada dels Gegants, que dins de les festes de Santa Tecla acull any rere any la concentració anual de gegants més gran del Camp de Tarragona.

— A la mitjanit, les escales de la Catedral de Tarragona veuran començar la Baixada de l'Àliga, l'acte més multitudinari i esbojarrat de la festa major tarragonina.

 

Dissabte, 22 de setembre
— Trobada Curcubeu a Montblanc, a partir de les dotze i durant tot el dia, el claustre de Sant Francesc s'omplirà d'aromes, activitats i colors en el marc de la trobada intercultural de la Conca de Barberà.

— A dos quarts de dotze del matí, la plaça del Mercadal de Reus acull la presentació del Lleó petit, que apadrinat per la Mulassa i l'Àliga petites farà més gran el Seguici infantil de la ciutat.

— A les sis de la tarda, Diada Castellera de Misericòrdia, que comptarà amb la colla local, els Xiquets de Reus, i les colles convidades d'enguany, els Moixiganguers d'Igualada i els Castellers de Sabadell.

— Els Dames i Vells de Tarragona, els més populars del panorama cultural popular català, amb actors com Fermí Fernández o Oriol Grau, faran les primeres representacions d'aquesta Santa Tecla aquest dissabte, a dos quarts de vuit a l'Antic Escorxador, i a dos quarts de nou a la plaça de Natzarens.

— La Cercavila de Santa Tecla, reunirà a les set de la tarda i des de la plaça de la Font, la primera sortida de tot el Seguici popular de la ciutat de Tarragona.


Diumenge, 23 de setembre
— Festa de la Bicicleta a Valls, aquest diumenge a partir de les onze del matí la capital de l'Alt Camp acull aquest acte popular on tothom hi és convidat a participar; un acte gratuït, que en els darrers anys s'emmarca dins de la Setmana Europea de la Mobilitat.

— Derbi trepidant aquest diumenge a l'Estadi Municipal de Reus, el Nàstic visita el camp dels roig i negres amb tres punts menys a la classificació, i no s'espera que el cap de setmana de festes majors a ambdues ciutats impedeixi una gran assistència d'aficionats.

— Reus acull en el marc de la Festa major de la Misericòrdia la Cercavila del Seguici petit, que a partir de les sis de la tarda omplirà els carrers de la ciutat amb els nens i nenes com a protagonistes, i enguany, amb l'estrena de Lleó petit.

— A partir d'un quart de deu del matí i fins al migdia, Anada i Tornada d'ofici del Seguici popular de Tarragona; sens dubte el millor moment per veure de ben a prop i sense la massificació habitual el Seguici popular de la ciutat, una oportunitat per als més matiners i els que no es poden perdre cap acte del Seguici tarragoní.

— A la una del migdia, Castells torres i pilars amb les quatre colles locals de la ciutat de Tarragona. La diada castellera més rellevant després de la del Primer Diumenge de festes, espera que les colles de la ciutat portin a plaça els seus castells límit, amb l'esperança de fer més gran la història d'una plaça de la Font que s'espera que torni a veure un castell de deu de la mà de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

— Des de les set de la tarda, Tarragona viurà el moment més espectacular i estimat de les festes de Santa Tecla, amb la Professó del Braç de Santa Tecla, l'Entrada del Braç, prevista a les nou del vespre, i la posterior baixada de les escales del Seguici popular, que comptarà amb el ja habitual espectacle pirotècnic que ofereixen els elements de foc en passar per aquest punt emblemàtic de la Part Alta de la ciutat.